ATT HITTA DEN PERFEKTA RESAN

 
Sitter just nu och kollar på lite resor. Vill så gärna resa nu efter sommaren då jag kommer jobba hela sommaren. Men kan verkligen inte bestämma mig. Antingen vill jag en vecka utomlands, till något varmt ställe. Så som antingen Kroatien, Turkiet eller Grekland. Men jag vill även åka på en weekend till typ London, USA eller Skottland då jag verkligen älskar Skottlands miljö och omgivning. 
För om jag åker till något varmt ställe kan jag bada, sola och bara relaxa. Men om jag åker till ett lite kallare ställe så som t.ex. London kan jag utforska mer, shoppa och bara ta en fika på stan och upptäcka fantastiska ställen. Jag kan inte riktigt bestämma mig och kommer säkert inte kunna bestämma mig i slutet av sommaren så jag bara drar på en sista minuten till något utav dessa ställerna. Men vilket skulle ni rekomendera? Vart skulle ni välja och vart skulle ni åka isåfall? Bomba mig med förslag ♥

LATEST

 
Torsdag.. I torsdags så var tagget på topp må jag säga. För på kvällen var det dags att fira 50 (!!) dagar kvar tills studenten. Dagen gick rätt så fort. Åkte hem och fixade mig efter skolan och åkte sedan hem till Emilie där jag mötte Emilie, Astrid och Molly! Vi fixade oss det sista, gjorde mojitos (okej emilie gör de godast mojitos ever <33) Sedan drog vi till Dalvik och förfestade hos Calle, Astrids kille och sedan fortsatte kvällen på centrum nattklubb. Kvällen var lyckad och jag somnade jämte Emilie. 

Fredag.. Dagen efter, bakis och trött. Beställde hem kebabtallrik och bara kollade på tv. Somnade rätt så tidigt pga var så förbannat trött. Lördag såg exakt likadan ut förutom att kebabtallriken blev sallad, smoothie och massa godis. Plus jag och mamma började kolla på en serie somheter Flesh and Bone, som jag ska se klart 
 
Söndag, söndag, söndag... Hela min helg har varit lugn som ni kan läsa. Har fördetmesta bara chillat, kollat på serier, ätit godis och pluggat. Sitter just nu med tre uppgifter som ska vara klara inför nästa vecka. En utav dem är muntliga talet i Svenska nationella.. Så försöker bara få dessa inlämningar klara så jag akn få allt överstökat! För nu är det ju enbart 47 dagar kvar tills studenten!!

SEVEN STEPS

.. till lena ben! 
1. Du byter rakhyvel för sällan
Om du rakar dig med ett gammalt rakblad är det svårare att göra en nära rakning och risken är större att du får skärsår. Dessutom samlas det bakterier på din rakhyvel. Därför är det viktigt att byta hyvel ungefär vid var tionde rakning.

2. Du rakar benen så fort du börjar duscha
Om du väntar ett tag med att raka dig efter att du stigit in i duschen och låter varmvattnet mjuka upp hårstråna, öppna hårsäckarna och porerna blir rakningen mer behaglig och resultatet mycket bättre.

3. Du glömmer att peela innan
Om du inte peelar bort döda hudceller från benen innan rakningen fastnar hudrester på hyveln, vilket försämrar rakningen. Så glöm inte att skrubba ordentligt innan!

4. Du sträcker inte ut benen
Eftersom huden är elastisk blir resultatet bättre om du sträcker ut området du rakar. Spänn ut benen ända ner till tårna när du rakar. Då minskar risken för skärsår och rodnader.

5. Du använder duschkräm
En duschtvål torkar ut huden och är därför inte optimal inför en rakning. Använd istället en rakgel som bevarar fukten i hårstråna och gör dem enklare att raka av. En gel innehåller dessutom mjukgörande ämnen som gör det lättare för rakhyveln att glida smidigt över benen.

6. Du förvarar rakhyveln i duschen
När hyveln ligger i en fuktig miljö blir bladen lätt rostiga, vilket gör rakningen både svårare och mindre skonsam. Dessutom är duschhyllan och badkarskanten ofta fulla av bakterier som kan orsaka irritation på huden. Förvara istället hyveln på ett torrt ställe!

7. Du lånar andras rakhyvlar
Eftersom det samlas hår och hudrester på hyveln bör du aldrig låna ut din egen eller låna någon annans rakhyvel. Det kan orsaka bakteriespridning och ge hudirritation.